Логістичний центр для напоїв: складські кліматичні рішення забезпечують ідеальні умови зберігання в різних температурних зонах

Логістичний центр для напоїв: складські кліматичні рішення забезпечують ідеальні умови зберігання в різних температурних зонах

Логістичний центр для напоїв: складські кліматичні рішення забезпечують ідеальні умови зберігання в різних температурних зонах

Створення ідеальних умов зберігання на площі 10 000 м² було складним завданням у логістичному центрі Del Fabro Kolarik у Відні. Продумане кліматичне рішення Hoval забезпечило в складі постійну температуру та рівномірний розподіл температурного поля.

Del Fabro Kolarik – дочірня компанія Ottakringer Getränke AG – вже 85 років спеціалізується на гуртовій торгівлі напоями для галузі громадського харчування. Асортимент налічує понад 8000 різноманітних напоїв, включаючи ексклюзивні бренди, раритети та постійно виникаючі нові тренди з Австрії та всього світу. З 2019 року комплексне рішення від Hoval забезпечило ідеальні кліматичні умови в складі напоїв та прилеглих офісах. З самого початку для опалення та охолодження планувалося використовувати три системи від різних виробників. Проте, рециркуляційні агрегати Hoval TopVent, розроблені для високих залів, поєднують в собі обидві функції. Тому замовники обрали комплексну систему від одного виробника.

«Різноманітність наших продуктів та специфічні умови їх зберігання висувають величезні вимоги до технологій опалення та кондиціонування повітря. З Hoval ми маємо партнера, який готовий до цього та пристосував свої рішення до наших потреб», – говорить керівник проекту Клеменс Садник.

Постійна температура у високоярусному складі Найбільшою проблемою був повністю автоматичний склад площею 650 м² і висотою 20 метрів. У ньому, перш ніж вони будуть доставлені, містяться 24 000 коробок, кожна по 24 пляшки. Клеменс Садник зазначає: «На нашому автоматичному складі цілий рік повинна підтримуватися  постійна температура 18 градусів Цельсія, оскільки вина та міцні напої, що тут зберігаються, реагують на зміни дуже чутливо.

Для автоматичного нагріву, охолодження та навіть рівномірного розподілу температури було встановлено шість агрегатів TopVent TP. «Кожен з них підключений до потужного теплового насоса», — каже Крістоф Штайнхойслер, Голова департаменту Технології кондиціонування повітря з Управління ринками збуту компанії Hoval. Фотоелектрична система на даху автоматичного складу потужністю 310 кВт живить систему 100% відновлюваною енергією. «Завдяки сонячній енергії охолодження складу можна здійснювати надзвичайно економно та екологічно», – каже Клеменс Саднік.

Одна з вимог Del Fabro Kolarik: охолодження та опалення високоярусного складу. Мета – постійна температура та рівномірний розподіл температури

Кліматичне рішення для окремих температурних зон

Для задоволення різноманітних вимог за межами автоматичного складу – чи то температура, чи то час роботи – територія розділена на шість контрольованих зон. Вони обігріваються за допомогою 22 регульованих на основі потреб агрегатів TopVent TH, що підключені до конденсаційного котла UltraGas від Hoval. Крістоф Штайнхойслер пояснює:

Агрегати повітряного опалення і газовий конденсаційний котел ідеально підібрані один до одного і працюють за дуже низької температури теплоносія, що ще більше підвищує ефективність опалення. TransTherm aqua для гігієнічного приготування гарячої води та буферна система зберігання енергії EnerVal доповнюють складне рішення. Система опалення та кондиціонування повітря для всього логістичного центру, включно з офісами, моніториться та контролюється через єдиний інтерфейс.

Разом з професіоналами - до успіху

Монтаж спеціально виготовленої системи кондиціонування повітря складу для Del Fabro Kolarik було здійснено у співпраці з партнером Hoval компанією Licht Loidl. «Завдяки тісній співпраці всіх учасників нам вдалося розмістити центр системи опалення та вентиляції  в середині будівлі. В результаті ми змогли значно заощадити на довжині кабелів, а отже і на витратах», – сказав пан Садник.

Прийняття викликів та пошук інноваційних рішень є основою успішної співпраці.